BEN KİMİM?

:) Ben Gökçe, keyifli blog sayfama hoşgeldiniz. Trendler, yenilikler, kozmetik, kişisel bakım, tüyolar, keyif alıp gülümseyebileceğiniz herşey blog sayfamda.. Keyifli ziyaretler...

27 Mart 2013 Çarşamba

MAKYAJDA MÜMKÜN OLAN EN İYİ SONUCU ALMAK...

Makyajdan mümkün olan en iyi sonucu almak için izlemeniz gereken bir sıra var; önce fondöten, ardından pudra ve son olarak da allık. Bu malzemelerin üçünü de kullanmak niyetindeyseniz her birinin kendine has inceliklerini bilmeniz yararlı olacaktır.


Makyaj yapılacak cildin temiz olması mutlak bir zorunluluktur. Kullandığınız makyaj malzemeleri ne kadar kaliteli olursa olsun, cildiniz temiz değilse akne gibi çeşitli cilt problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

Fondöten, pudra ve allık

Makyajın altyapısını oluşturacak olan fondöten, cilt renginizle uyumlu olmalı ve mümkün olduğunca hafif, ince bir tabaka halinde uygulanmalı. Yüzün bütününde doğal bir renk elde etmek için saçların başladığı yerlere ve boynunuzun görünen yerlerine de fondöteni hafifçe yayın.

Pudra ile fondöten aynı tonda olmalı

Kullanacağınız pudranın fondöteninizle aynı tonda olmasına dikkat edin. Pudra fırçasını ne kadar büyük seçerseniz, elde edeceğiniz sonuç da o kadar doğal olacaktır. Fırçaya aldığınız pudranın fazlasını üfleyerek atmayı ihmal etmeyin.

Yüzü renklendirip yüz hatlarını belirginleştirin

Allığın asıl işlevi yüzü renklendirmek ve yüz hatlarını belirginleştirmektir. Elmacık kemikleriniz fazla belirginse ve siz bundan rahatsızsanız, allığı elmacık kemiklerinin üzerine yoğun olarak uygulamayın.
Burnunuzun fazla geniş olduğunu düşünüyorsanız, kenarlarına süreceğiniz bir miktar allıkla burnunuzun olduğundan daha dar görünmesini sağlayabilirsiniz. Her durumda bir miktar allığı alnınıza ve çenenize de sürmeyi unutmayın.
Gökçe
www.orikazan.com
5058690410

Hiç yorum yok: