BEN KİMİM?

:) Ben Gökçe, keyifli blog sayfama hoşgeldiniz. Trendler, yenilikler, kozmetik, kişisel bakım, tüyolar, keyif alıp gülümseyebileceğiniz herşey blog sayfamda.. Keyifli ziyaretler...

10 Mart 2013 Pazar

PARFÜM SIKIYORUM AMA KALICI OLMUYOR MU DİYORSUNUZ?

Yolda yürürken yanınızdan biri geçer ve o uzaklaşsa bile bıraktığı parfüm kokusunu siz duymaya devam edersiniz. Belki de hep deneyipte başaramadığınız bir şey haline dönüşmüştür bu durum. İşte sizin de onlar gibi olmanız için bilmeniz gereken birkaç püf noktası burada.

 Öncelikle parfümünüzü sıkarken vücutta kalıcı olacak noktalara sıkmaya özen göstermelisiniz. Örneğin;vücudunuzun nabız noktalarına sürmelisiniz ya da dirseklerinizin iç bölümüne, boynunuzun arkası ve bilekleriniz gibi. Fakat bileklerinize parfüm sıktıktan sonra kesinlikle ovuşturmayın. Bu hareket koku taneciklerinin karışmasına sebep olacağı için parfümünüzün kokusunun değişmesine yol açar.


  Bir diğer yöntem ise odanızın içine biraz parfüm sıkıp, odada yürümeniz. Böylece koku tanecikleri daha eşit bir şekilde üstünüze yayılacaktır. 
  Şimdilerde parfümlerle birlikte satılan, duş jelleri, vücut kremleri gibi ürünler de, parfümünüzü sıkılmadan önce sürüldüğünde ve sonrasında da parfüm sıkıldığında, parfümün kalıcılığını arttırmaya yardımcı olur. Eğer parfümü kıyafetlerinize de sıkarak kullananlardansanız, üzerinizdekinin pamuklu, yünlü gibi doğal lifle dokunmuş kumaşlardan olmasına özen gösterin. Çünkü bu tip dokularda parfüm çok daha kalıcıdır ve rahat yayılır.

 Ayrıca size ufak bir hatırlatma daha, parfüm alacaksanız, mutlaka parfümü sıktıktan 1 saat sonra o parfümü alıp almayacağınıza karar verin. Parfümün vücut kimyanızla uyuşup, sizin üzerinizde nasıl kokacağını ancak o zaman sağlıklı bir şekilde anlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: