BEN KİMİM?

:) Ben Gökçe, keyifli blog sayfama hoşgeldiniz. Trendler, yenilikler, kozmetik, kişisel bakım, tüyolar, keyif alıp gülümseyebileceğiniz herşey blog sayfamda.. Keyifli ziyaretler...

10 Mart 2013 Pazar

Saçlarınız çabuk mu yağlanıyor? İşte dikkat etmeniz gerekenler.

Yağlı saçların doğru şampuan ve yıkama teknikleriyle derinlemesine temizlenmesi gerekir. Kremli şampuanlar saçlarınızı yumuşaklık kazandırsa da, çabuk yağlanmasına neden olabilir. Saçlarınızın sağlıkla parlayabilmesi için saç derisinin salgıladığı yağlara ihtiyaca vardır. Saçınızı kurutmayan ancak fazla yağını arındıran, dengeleyen bir şampuan kullanımına dikkat etmelisiniz. 

Şampuan kullanımıyla birlikte saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun sıcaklık derecesi de büyük önem taşımaktadır. Saçlarınızı ılık suyla yıkayıp, son durulamayı soğuk suyla yapmak, yağlı saçlar için ideal bir yöntemdir. Çünkü: soğuk suyla yaratılan şok etkisi saç derisindeki hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olur.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN KURU ŞAMPUAN

Saçlarınızı yıkarken saç derisine masaj yapmakta saç derinizi yağlandırmaya yol açacaktır. Bu yüzden saç masajından da kaçınmanız gerekir.

Hiç yorum yok: