BEN KİMİM?

:) Ben Gökçe, keyifli blog sayfama hoşgeldiniz. Trendler, yenilikler, kozmetik, kişisel bakım, tüyolar, keyif alıp gülümseyebileceğiniz herşey blog sayfamda.. Keyifli ziyaretler...

10 Mayıs 2013 Cuma

2013 VE KOÇ BURCU.....


Koç Burcu 2013 yılında son iki yılın sabır gerektiren ve pek çok konuda gecikmelere neden olan Satürn transitinden sonra, bu yıl, hedefleriniz yönünde önemli değişiklikler yapmaya başladınız. Satürn’ün karşıt açıdan çıkmış olması bile önemli bir rahatlama meydana getirdi. Koç burçları 2013’te, her zamanki gibi sizi destekleyen transitlerin yanında, test eden ve daha mücadele getiren durumlar da var. Öncelikle, Uranüs’ün 2010 yılından bu yana burcunuza yerleşmesi ile başlayan hızlı ve hareketli dönemden söz edelim.
Koçlar, özgürleşmeyi kendi başına hareket edebilmeyi ve sürprizleri anlatan Uranüs burcunuzda kalmaya devam ederken, kişiliğinizi, yaratıcılığınızı daha güçlü ve bağımsız bir biçimde ortaya koymaya çalışıyorsunuz. Nitekim 2010’dan bu yana koçlar tek başına karar verme ve engelleri aşma yönünde önemli adımlar attınız.
Uranüs, bağları koparan ve kişiyi sürprizlerle, yeniliklerle sarsan bir gezegendir. Uranüs sayesinde daha özgün, daha yenilikçi ve her zamankinden daha cesur olabilirsiniz. Böyle bir süreçte, hedefleriniz hangi yönde ise, gerek kişisel planda, ilişkilerde, gerek mesleki konularda daha bağımsız ve koçlar tek başına hareket etmenin yollarını arıyor olmalısınız. Kuşkusuz son iki yıldır Satürn karşıtlığı yüzünden bu saydığımız isteklerin pek kolay gerçekleştiğini söylemek zor.
Ancak her durumda Uranüs sizi daha keskin, bağımsız ve orijinal kılmakta. Daha önce sadece hayalini kurduğunuz şeyleri gerçekleştirmek yönünde çok daha iddialı ve sabırsız davranabilirsiniz. Kişiliğinizin dikkat çeken yönlerini ortaya koyarken, herkesi şaşırtabilir ve kendiniz bile bu hızlı yenilenmeye ayak uydurmakta zorlanabilirsiniz. Uranüs sayesinde kendinize odaklanarak ilerlemeniz mümkün ancak otorite figürleri ile ya da iş hayatınızda sizin üstünüzdekilerle geçinmeniz pek kolay olmayabilir. Siz daha çok kendi orijinal fikirlerinizi, kişiliğinizi ortaya koymakla meşgulsünüz. Böyle bir süreçte risk aldığınız konulara dikkatle yaklaşmalısınız. Girişimleriniz önünüze yepyeni kapılar açabilir. Özellikle 24 Mart- 2 Nisan doğumlu Koç’lar sözünü ettiğimiz Uranüs enerjisinden en fazla etkilenenler olacak.
Hayatınıza bakarsanız, 2008 yılının da çok önemli bir milat oluşturduğunu görebilirsiniz. 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton özellikle iş hayatınıza, sorumluluklarınız ve hedeflerinize güçlü bir yenilenme getirmekte. Pluton etkisi altında mücadele eder ve kendimizi yenilemek zorunda kalırız. Baskı altında gerçekleşen bu değişim son derece yorucu ve zorlayıcı olmakla birlikte, kişiliğinize güç kazandırmakta. 2008’den beri olaylara çok daha farklı bir gözle bakmaya başladınız. Önce zorlandınız ancak bir yandan da hedeflerinize ısrarla bağlanarak büyük engelleri aşmaya çalışıyorsunuz. Pluton bu yıl da etkisini devam ettirirken bazı Koç’lar kendilerini büyük baskılar ve disiplin altında hissedebilir. Devlete ait konular, büyük güçler ve baskılar üzerinizde ilerlemekte. Kurallarla, disiplinle ilişkili alanlarda daha profesyönel davranmak ve mesleki kimliğinizi geliştirebilmek için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz. Ancak Pluton etkisi altında güçlü kişilerle, otorite figürleri ile muhalefet de oluşabilir ve bir bakıma ezildiğinizi de görebilirsiniz. Kendi içinizdeki gücü, yaratıcılığınızı ortaya koyabilmeniz için disipline ve planlı hareket etmeye ihtiyacınız var. Ani çıkışlar yapmak ya da sabırsızlığınıza kurban düşmek yerine, siz de güçlü ve disiplinli olmanın yollarını arayarak mesleki hırslarınızı tatmin edebilir, büyük baskılar altında büyük başarılar elde edebilirsiniz. Özellikle böyle bir transit politik ya da toplumsal konular yönünde de fazlasıyla meşgul ediyor olabilir. 2013 yılında, 29 Mart – 2 Nisan arasında doğan Koç’lar Pluton’un bu dönüştürücü etkisini en şiddetli biçimde yaşıyor olacaklar. Bu dönemde doğanlar aynı zamanda Uranüs’ün de aniden kopartan, bağımsızlık getiren temalarını yaşadıkları için böyle bir süreçte çok fazla gerginlik altında kalmaları muhtemel ve bu yüzden gerginliklerinizin sağlığınızı kötü etkilemesine izin vermemek için bir yandan da gevşemeyi öğrenmelisiniz.
Fırsatları ve öğrenmeyi, artan şansı anlatan Jüpiter bu yıl 26 Haziran’a kadar İkizler’de, sonrasında ise Yengeç’te kalıyor. Jüpiter her iki dönemde de değişik alanlarda fırsatlar ve tazelenme getirmekte ama güçlü etkisi 26 Haziran sonrasında daha etkin şekilde hissedebileceksiniz. 26 Haziran’a kadar olan dönemde özellikle eğitim hayatında olanlara daha fazla merak, öğrenme isteği ve kişisel gelişimlerini destekleyen imkanlar sunmaya devam etmekte. Bu nedenle yılın ilk yarısında zekanızı kullanabileceğiniz türlü olanaklar, sözleşmeler, ticari anlaşmalar ve zihinsel açıdan daha başarılı olabileceğiniz alanlar var. 26 Haziran sonrasında ise bu kez ailenize, ev kurmaya ait temalar ön plana geçecek. Yılın ikinci yarısında evlilikler, eve ait yatırımlar, evden gelen destekler özellikle belirgin hale gelebilir. Ev hayatında sevindirici haberler, çocuk doğumu ya da evde daha rahat koşullar ve duygusal açıdan size rahatlatan imkanlar söz konusu olabilir. Pek çok Koç bu dönemde yeteneklerini ortaya koymakta ve çabalarını somut hale dönüştürme konusunda özellikle daha başarılı olacak.
Sevgili koç burçlar 2013, Mars 2 Mart- 20 Nisan arasında burcunuzda ilerlerken, yeni başlangıçlar ve hızlı ilerlemeler gerçekleştirebilir. Bu dönemde Mars’ın meydana getirdiği fazladan enerjiyi iyi kullanmalı ve daha soğukkanlı davranmaya dikkat etmelisiniz. Benzer şekilde, 13 Temmuz – 28 Ağustos arasında da çok enerjiksiniz ancak bu dönemde duygusal nedenler ve bazı sürtüşmeler ailevi konulara stres getirebilir. 7 Aralık sonrasında ise çok kritik bir süreç başlayacak, zira Mars karşıt burcunuza girecek ancak 2014 yılında geri gitmeye başlayacağı için, 7 Aralık civarında başlayan, gelişen olaylara özellikle dikkat etmelisiniz zira bugünlerde başlayan konular ve uğraşılar, 2014 yılının ilk yarısında sizi özellikle ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar yönünde fazlasıyla meşgul ederek, gerginlikler yaratabilir.
2013 yılında koçlar birkaç yıldan beri sizi bekleten, engelleyen Satürn artık Akrep burcuna ilerledi. Son iki yılda ilişkiler, ortaklıklar, arkadaşlıklar üzerinden çok şey öğrendiniz, diplomasi yapma gereği hissettiniz. Kariyere ve sorumluluklara yönelik konular açısından önemli olan Satürn, 2015 yılına kadar Akrep burcunda olacak. Bu yeni dönemde Satürn sizin ortaklaşa kazançlarınızı, finans durumunuzu, eşinizin ya da ortağınızın maddi koşullarını daha sık gündeme getirebilir. Ortaklaşa nedenler yüzünden bazı krizler ve mücadeleler içerisinde olabilirsiniz. Sizi başkalarına bağlı kılan durumlar içinde kendi payınızı ve birikimlerinizi daha iyi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Bu uzun zaman dilimi içerisinde Satürn size finansal açıdan, borç ve alacaklar ya da miras gibi içerisinde paylaşım olan konularda daha dikkatli, sorumlu ve mücadeleci olmayı öğretmekte. Bu dönemde finansal açıdan bir paranın yönetilmesi, borçların ödenmesi için fazlasıyla daha sorumlu olabileceğiniz durumlar gündeme gelebilir.

2013 KOÇ BURÇLARI İŞ, PARA VE KARİYER

Koç ve yükselen burcu Koç olanlar son iki yıldır değişim rüzgârları getiren Uranüs etkisi altına girdiler. 2013 yılı boyunca Koç burcundaki transitine devam edecek olan bu gezegen beklenmedik gelişmeler, yenilenme ve farklı davranma arzularını getirecektir. Özellikle 29 Mart – 2 Nisan arasında doğmuş olan Koçlar bu yıl Uranüs’ün etkisini çok daha fazla hissedecekler. Tek başınıza hareket etmek, bireysel davranışlarda bulunma isteğiniz çoğalabilir. Burcunuzda transitine devam eden Uranüs etkisiyle ortaklıklarınızda ve çevrenizle ilişkilerinizde özgürlüğünüzü ön plana alabilirsiniz. Kopuşlar, ayrılıklar, yer değişiklikleri ve yeni başlangıçlar bu yılın ana gündeminde olabilir. Cesur yaklaşımları içine girerken dengeleri korumalısınız. Güdüsel tepkilerinizi, ani çıkışlarınızı ve öfkenizi iyi kontrol etmelisiniz.
2013 yılında dikkat etmeniz gereken konuların başında ortak finansal alan geliyor. Başkalarıyla birlikte hareket etmek durumunda olduğunuz maddi konularda daralma ve sıkışma yaşayabilirsiniz. Ekim 2012’den itibaren Akrep burcuna geçmiş olan Satürn yaklaşık 2 yıllık transiti süresince sizi finansal konularda çeşitli testlerden geçirecektir. Banka işlerinde, kredi kullanımlarında, sigorta ödemelerinizde çok bilinçli ve iyi bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz. Alacak-verecek dengelerini kontrol etmeyi ihmal etmemeli, bütçe planlamanızı mantıklı bir şekilde yapmalısınız. Eşinize veya ortağınıza ait olan paraya erişiminizde veya bu kaynakları kullanımınızda engellerle karşılaşabilirsiniz. Miras veya başkalarından gelecek maddi beklentilerinizde de yasal prosedürler, devletle ilgili evrak işleri çeşitli gecikmelere neden olabilir.
Dönüştürücü etkiler getiren ve güçlenme arzusunu artıran Plüton gezegeni de kariyer ve toplumsal statünüzü temsil eden yaşam alanında 2008 yılından beri başlamış olduğu transitine 2013 yılında da devam ediyor. Bu zorlayıcı transitin etkisi 29-30-31 Mart ve 1 Nisan doğumlu Koç’lar 2013 yılında herkesten daha yoğun hissedecekler. Kendinizden daha üst pozisyondaki kişilerle paylaşımlarınızda sıkıntılar, güç mücadeleleri olabilir. Soğukkanlı, mantıklı ve stratejik olmak zorundasınız. Devletle veya yönetsel konularla ilgili baskılar altında sorumluluklarınızı ciddiyetler yerine getirmeli, sabırlı olmalısınız.
2013 yılının ilk yarısında iletişimsel ve eğitsel alanda işleriniz çok rahat ilerleyebilir. Şans gezegeni Jüpiter’in Haziran sonuna kadar İkizler burcunda yapacağı transit size kısa seyahatler, yakın çevre bağlantılı paylaşımlar ve insan ilişkileri konularından gelecek fırsatlara işaret ediyor. Bu transit altında paylaşım ağınızı genişletebilir, eğitsel alanda büyüme planlarınız varsa uygulamaya geçirebilirsiniz. 2013 yılının Temmuz ayından sonraki ikinci yarısında yuva, aile ve yerleşim yerinize ait konularda şanslı olacağınız bir döneme gireceksiniz. Bu zaman dilim içerisinde toprağa, gayrimenkule ait yatırımlar, ev ve ailenizi ilgilendiren pozitif gelişmeler söz konusu olabilir. Yeni bir ev veya taşınmaz mülke sahip olma fırsatları karşınıza çıkabilir. Evden, ailenizden, yakınlarınızdan daha fazla destek bulabileceksiniz. Evde genişleme ve ailenizde büyüme de yaşanabilir. Yerleşim yerinize ait pozitif gelişmeler, tamirler, yatırımlar ve size daha fazla konfor ve keyif verecek imkânları söz konusu olabilir.
Enerji ve mücadele gezegeni Mars 2013 yılının Mart ayına kadar sizi kontrolünüz dışında gelişen olaylar ile ilgilenmek durumunda bırakabilir.
12 Mart – 20 Nisan arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Mars sayesinde enerjinizi daha atak ve mücadeleci biçimde ortaya koyabilirsiniz. Bu dönemde, pek çok alanda fiziksel açıdan da çok aktif olabilirsiniz.
20 Nisan – 31 Mayıs arasındaki dönemde harcamalarınızı kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz. Tüm enerjinizin odak noktası maddi konulara ve para kazanma yöntemlerinizi artırmaya yönelebilir. 15 Nisan ile 9 Mayıs arasında Venüs desteği ile gelirinizde artış olabilir. Ancak keyiflere yönelik harcamalara dikkat etmelisiniz.
13 Temmuz – 28 Ağustos arasında ailevi sorumluluklar veya yerleşim yerinizle ilgili konular nedeniyle kariyer alanına gereken zamanı ayırmakta zorlanabilirsiniz.
11 Eylül – 7 Ekim arasında ortak finansal alandan gelecek kazançlarınız olabilir. Banka, sigorta, miras, kredi, alacak veya ödeme konularında olumlu gelişmeler yaşanabilir.
15 Ekim – 7 Aralık arasında tüm enerjininiz iş ortamınıza ve çalışma hayatınıza odaklayabilirsiniz. Hizmet verdiğiniz ve aldığınız konularda, yanınızda çalışan kişilerle paylaşımlarınızda organizasyonel sebeplerden kaynaklanan aksaklıklar olabilir. Bu süre içinde özellikle 5 Kasım’a kadar olan zaman dilimi seyahatlere, akademik çalışmalara, medya ile ilgili konulara, yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işlere odaklanmak için uygun olacaktır.
2013 yılı içinde yaşanacak olan Merkür retro dönemlerinde yeni kontratlar imzalamamaya, yeni iş başvuruları yapmamaya ve emlak satın almamaya özellikle dikkat etmelisiniz.
2013 yılının sonunda 21 Aralık’ta başlayıp yaklaşık 1,5 ay devam edecek olan Venüs retro hareketi sizi kariyer alanında, kazanç beklediğiniz işlerde ve üstünüz pozisyonunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde bazı sorunlarla karşılaştırabilir.

2013 KOÇ BURÇLARI AŞK, EVLİLİK VE İLİŞKİLER

Burcunuzdaki transitine devam etmekte olan Uranüs sizi özellikle ikili ilişkiler alanında değişik davranışlar içine girme yönünde etkiliyor. Yeni başladığınız ilişkileri uzun vadeli devam ettirmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Beklenmedik beraberlikler, birden başlayan veya sonlanan ilişkiler yaşayabilirsiniz. Evliliğinizde ani iniş çıkışlar yaşayabilir, var olan düzeninizde değişiklikler deneyimleyebilirsiniz.
2013 yılında özellikle 28 Mart ile 2 Nisan arasında doğmuş olan Koç’lar bu Uranüs transitinden daha fazla etkileniyorlar. Zaten geçen iki yıl boyunca deneyimlediğiniz Satürn transiti sayesinde ikili paylaşımlarınızda ve ortaklıklarınızda daha dengeli, ılımlı ve diplomatik davranma gereğini hatırlatan deneyimler de yaşamış olmalısınız.
2013 Koç burcu yorumu Haziran ayına kadar İkizler burcunda ilerleyecek olan Jüpiter size yakın çevrenizle, arkadaşlarınızla ilişkilerinizde yepyeni fırsatlar ve olanaklar getirecektir. Kardeşler, akrabalar, komşular ve arkadaşlarınızla olan iletişimleriniz pozitif etkiler altında olacaktır. Yılın ilk yarısında dostlarınızla kısa seyahatlere çıkabilir, yeni arkadaşlıklar kurma imkânlarına sahip olabilirsiniz.
Venüs ve Mars gezegenlerinin burcunuzla uyumlu açılar kurduğu dönemlerde aşkta daha kolay mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz.
2 – 26 Şubat arasında sosyal hayatınız Venüs etkisiyle canlanacaktır. Güzel organizasyonlar, keyifli sosyal ortamlar içinde bulunabilirsiniz.
22 Mart – 15 Nisan arasında Venüs sizin burcunuzda ilerlerken, etrafınızla mutluluk verici paylaşımlar içinde olmanızı sağlayacaktır. İkili ilişkilerinizde ve çevresel koşullarınızda pozitif etkiler altında olacaksınız.
Aynı dönemde 12 Mart – 20 Nisan arasında Mars’ın da Koç burcunda ilerlemesi sizi daha girişken ve enerji dolu kılacaktır.
9 Mayıs – 3 Haziran arasında kısa seyahatler, yakın arkadaşlar ve akrabalarla güzel paylaşımlar size keyif verebilir.
27 Haziran – 22 Temmuz arasındaki dönemde Venüs’ün güzel desteğiyle aşk hayatınız hareketlenecektir. Sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir.
16 Ağustos – 11 Eylül arasında evlilik ve ikili ilişkileriniz Venüs’ün güzel etkisi altına girecektir. Bu dönemde partnerinizle daha uyumlu hareket edebilirsiniz.
28 Ağustos – 15 Ekim arasında Mars transiti etkisiyle aşk hayatınızla ilgili konularda daha hırslı ve enerjik davranışlar sergileyebilirsiniz.

2013 KOÇ BURÇLARI SAĞLIK

2013 yılında Koç burcunu zorlayan en önemli iki etki Uranüs ve Plüton gezegenlerinden geliyor. Özellikle 29-30-31 Mart ve 1-2 Nisan doğumlu Koç’lar bu yıl sağlıklarına çok dikkat etmek durumundalar. Eğer önemli sağlık konularınız varsa, ihmalkâr davranmamanız gerekiyor. Belirli dönemlerde enerjinizin aniden yükselmesi veya düşmesi, tansiyon sorunları ve baş ağrılarına dikkat etmelisiniz. Plüton transitinin meydana getirdiği baskıyla iş hayatınızda artan stres yüzünden kendinizi aşırı zorlama aşamasına gelebilirsiniz. Bu nedenlerle bedeninizi dinlendirmeyi ve güçlendirmeyi unutmamalısınız.
Sağlığınız 2013 yılında 2 Şubat – 12 Mart arasında ve 15 Ekim – 7 Aralık tarihleri arasında daha fazla zorlanabilir. Özellikle Ekim – Kasım aylarında iş hayatınızdaki yüksek tempo sizi yorup, zayıf düşürebilir. Detaylar ve mükemmeliyetçilik gerektiren konularla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Kendinizi rahatlatacak ve gevşetecek faaliyetlere yönelebilirsiniz.
22 Mart – 15 Nisan arasında ve 22 Temmuz – 16 Ağustos arasındaki dönemde kendinize zaman ayırabilir, bedeninize özen gösterebilirsiniz. Venüs’ün olumlu etkileri sizin için koruyucu olacaktır.

Hiç yorum yok: