BEN KİMİM?

:) Ben Gökçe, keyifli blog sayfama hoşgeldiniz. Trendler, yenilikler, kozmetik, kişisel bakım, tüyolar, keyif alıp gülümseyebileceğiniz herşey blog sayfamda.. Keyifli ziyaretler...

21 Mayıs 2013 Salı

BAHAR & YAZ GELDİ..BU HALSİZLİKLER NEYİN NESİ DİYORSANIZ OKUMADAN GEÇMEYİN

Güneşli bahar günleri yorgunluk hissini de beraberinde getiriyor. Halsizlik,eklem ağrısı ve sürekli uyku isteği ile kendini gösteren bahar yorgunluğuyla baş etmenin tek yolu, doğru beslenmeden geçiyor. 



Bahar Yorgunluğu Etkilerini Azaltmak için Neler Yapılabilir? 

Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte vücutta vitamin ve mineral ihtiyacı da artmaktadır. Bu ihtiyacı doğru şekilde karşılamak, bahar yorgunluğunun en etkili çaresidir. Kendinizi daha enerjik hissetmek için yapılabilecekler arasında şunlar bulunuyor:

•  Öğünleri daha az porsiyonlarla, daha sık yemeye özen gösterin. Bu yöntem, metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olacaktır. 

•  Vitamin ve mineral zengini sebze ve meyvelere ağırlık vermeye; meyve suları, bitki çayları içerek, fazla su tüketiminizi artırmaya özen gösterin. Vücut özellikle de B ve C vitaminleri ile potasyuma ihtiyaç duyar. B ve C vitaminleri sebze ve meyvelerde; potasyumda, domates, patates ve kayısıda bol miktarda bulunur.
Bu nedenle meyve, sebze, patates ve kayısı tüketimini artırmanızı tavsiye ederiz.

•  Hamur işleri gibi ağır, yağlı yiyeceklerden uzak durmaya çalışın.Yağlı ve şekerli yiyecekler yerine fındık, ceviz, kuru üzüm gibi yiyecekleri tercih edin.

•  Günde 3 litre su içmeye dikkat edin. Yemek yemeden ve yatmadan önce azar azar içerek vücudunuza ihtiyacı olan suyu sağlayın.

•  Uyku ritmine dikkat edin. Rahat bir uyku için yatağa girmeden önce günlük bütün stres nedenlerinizi aklınızdan uzaklaştırın.Hoşunuza giden konuları düşünün veya hoşlandığınız bir film seyredin.

•  Hareket edin, bol bol güneşlenin ve yürüyüş yapın. Ayrıca spor yapmaya da özen gösterin.

•  Alkol kullanıyorsanız, mümkün olduğunca azaltın. Çünkü yorgunluktan kurtulmak için alkole sarılmak çözümü zor problemleri ortaya çıkarabilir. Kahveyi de aynı şekilde ölçülü tüketmeye gayret edin.

•  Sizi strese sokan nedenlerden kafanızı uzaklaştırmaya çalışın.Açık havada yapılacak yürüyüşler kafanızı boşaltmaya yardımcı olur. 

Hepinize sağlıklı ve enerji dolu günler dileriz :)

Hiç yorum yok: