BEN KİMİM?

:) Ben Gökçe, keyifli blog sayfama hoşgeldiniz. Trendler, yenilikler, kozmetik, kişisel bakım, tüyolar, keyif alıp gülümseyebileceğiniz herşey blog sayfamda.. Keyifli ziyaretler...

25 Nisan 2013 Perşembe

ALNINIZ MI AÇIK? GÖZLER Mİ UFAK? DUDAKLARDA SIKINTI MI VAR... İŞTE SİZE KUSUR KAPATAN MAKYAJ HİLELERİ

Makyaj yaparken renk ve ışık gölge oyunlarından yararlanarak çeşitli hilelere başvurulabilir. Yüzde beğenilmeyen bölgeler arka plana itilebilir, beğenilen bölgeler öne çıkarılabilir. Bu küçük hilelerin bazı  teknikleri vardır..

Kaşlar: Yüzümüzde kaşların önemli bir yeri vardır. Yüz ifademizi ve duruşunu belirler. Eğer gözler birbirine yakınsa kaşların arası açılarak orantılanabilir. Kaşlar birbirine uzaksa tam tersi yapılmalıdır.  Kaşların bittiği yer aşağı doğru olmamalıdır. Bir kaş kalemi kaş başlangıcından sonuna doğru göze paralel tutulur. Kaş ucundaki fazlalık tüyler alınır. Göz bebeklerinde birbirine yakınlık veya hafif şaşılık varsa kaşa göz bitiminden kavis verilir. Bu yöntem uygun renkli bir kaş kalemi ile de mümkündür.  Alın bölgesi uzun ise kalkık, köşeli kaşlardan uzak durulması gerekir, düze yakın kaşlar uygundur. Alın dar ise kalın kaşlardan uzak durmak gereklidir.

Fondöten: Fondöten makyajın başlangıcıdır. Temiz ve nemlendirilmiş bir cilde uygulanması gerekir. Aksi durumda cilt pul pul olabilir veya yağlı ise izler çıkabilir. Fondöten cilte iyice yayılarak uygulanmalıdır. Gıdı bölgesinde sarkma varsa veya sivri çeneler için ya da geniş alın bölgesine 1-2 ton koyu renkli fondöten sürülerek bu bölge dikkatlerden kaçırılabilir. Makyaj yardımıyla sivilceler ve izleri de gizlenebilir. Özel kapatıcılar alt kısımda uygulanır, üzerine fondöten sürülerek sivilceler kapatılmış olur. Ciltte kırmızı lekeler veya bölümler varsa yeşil ağırlıklı bir kapatıcı kullanılarak bu bölgeler kapatılır. Ağız kenarlarındaki çizgilere açık renk fondöten veya kapatıcı uygulanırsa yüz daha canlı görünür. Yorgun yüz ifadesini silmek için yüze uygulanan tüm işlemler yukarı doğru yapılırsa kişi bu ifadeden kurtarılmış olur.

Göz altı torbaları: Göz altı torbası sorunu olan kişilere kesinlikle açık tonlarla kapatılmaya çalışılmamalıdır. Makyajda, açık renkler yükseltir, koyu renkler daraltır. Koyu tonlarla bir kapatıcı uygulanmalıdır. Böylece torbalar arka plana itilir. Morluk sorunu varsa aydınlık tonlar uygulanır ancak beyaz olmamalıdır. İçinde sarılık olan bir aydınlatıcı uygulanmalıdır. Fondöten ve aydınlatıcı karıştırılarak da göz altına uygulanabilir. Daha doğal tonlar ve görünüm elde edilmiş olur.

Allık: Canlı ve taze bir yüz için allık önemlidir. Dolgun elmacık kemikleri olan kişiler daha koyu renkli allık kullanırsa elmacık kemiklerini geri plana iterek istemediği görüntüden kurtulmuş olurlar. Zayıf ve kemikli yüzü olan ve elmacık kemiklerini öne çıkarmak isteyen kişiler yanakların ön kısmına koyu renk allık sürülür ve elmacık kemiklerine doğru bu renk açılarak devam ederse yüz daha dolgun görünür.


Göz Makyajı: Gözleri iri göstermek istiyorsak gözlerin üst ve alt kısmını koyu tonlarda renkler ullanılırsa gözler büyük görünür. Ayrıca iç kısmına beyaz renkli kalem çekilebilir ancak beyaz bakışları çok öne çıkarır. Göz içlerine biraz parlak, ışıltılı tonlarda, yeşil, mavi ve sedefli renklerde kalemler çekilebilir. Kirpik diplerine alt bölümlere gölge yapılırsa gözler olduğundan daha iri görünür. Gözler çok küçükse asla göz içine koyu eya renkli kalem çekilmemelidir. Birbirine yakın ve yuvarlak gözler için göz köşeleri açık bırakılır ve gözler daha açık gösterilir. Eyeliner da küçük gözlerde kullanılır. Gözler çok küçükse eyelinerı yarıdan başlatmak ve yukarı doğru çekmek gerekir. Normal bir gözde gözün altında ve üstünde koyu renkler kullanılsa da göz küçülmez öne çıkar.

Kaşla göz arasında uzaklık birbirine yakınsa farda aydınlık, açık ve mat renkler seçilir ve koyu renkli kalemler göz üstüne çekilmez. Göz altına kalem çekilerek dikkatler bu bölgeden uzaklaştırılır. Kaşla göz arasındaki mesafe geniş ise pek çok renk ve kalem kullanılabilir. Gözler aşağı doğru düşükse kirpiklerin son kısımları daha fazla rimellenmelidir ve kalem dışa ve yukarı doğru çekilmelidir. Göz rengini ortaya çıkarmak için ise göz renginin zıt renklerini kullanmak gerekir.

Dudak Makyajı: Dudakları daha kalın göstermek için kesinlikle kalem çekilmemelidir. Ruju parlak ve açık tonlarda seçmek gerekir. Kalem hattı çelmeden dudaklar doğal ve geniş bırakılmalıdır. Pırıltılı ve açık tonlarda rujlar kullanılırsa daha dolgun görünen dudaklar elde edilir. Dudağın orta kısmına biraz daha parlak renkler sürersek daha dolgun görüntü sağlarız.
 

KADIN OLMAK...ORİFLAME İLE GÜZELDİR..


Hiç yorum yok: