BEN KİMİM?

:) Ben Gökçe, keyifli blog sayfama hoşgeldiniz. Trendler, yenilikler, kozmetik, kişisel bakım, tüyolar, keyif alıp gülümseyebileceğiniz herşey blog sayfamda.. Keyifli ziyaretler...

23 Nisan 2013 Salı

YÜZÜNÜZ İDEAL ORANLARA UYUYOR MU? HADİ HESAPLAYALIM


Şimdilerde en çok ‘‘kusursuz güzellik’’ konuşuluyor. Televizyonlarda bol bol, ‘‘kim daha güzel’’ sorusu soruluyor. Herkes mükemmel güzelliği arıyor. Peki, nedir ‘‘güzel?’’ Zevkler ve renkler, neden bu kadar farklılık gösteriyor?





Yeni milenyumla birlikte artık güzellik kriterleri değişti. Sadece sürmeli gözlere, yay gibi kaşlara, elma yanaklara ‘‘güzel’’ denilmiyor. Kusursuz güzellikte birinci ve en önemli kıstas ‘‘yüzde orantı’’. Bunu biz değil, uzmanlar söylüyor. İşte, yeni ideal yüz tanımı ve  doğru makyajla maksimum güzelliği yakalama sırları...

Orantılı yüz nedir?

* Alında saç dibinden çeneye kadar olan uzunluk 18 cm,
* İki kulak arası genişlik 16 cm,
* Saç çizgisinden kaş hizasına kadar olan kısım 6 cm,
* Kaştan burna kadar olan kısım 6 cm,
* Burundan çeneye kadar olan kısım 6 cm,
* Yüzün enlemesine genişliği ise, her bir kulaktan burna kadar olan kısımları 8'er cm olmalı.
Bu ölçülere uygun yüzler ideal olarak nitelendiriliyor. (Ölçümleri, aynaya 25 cm'lik bir mesafede, şeffaf cetvel yardımıyla yapabilirsin.)
Çözümler
Ölçtün, biçtin ve yüzünün ideal ölçülerde olmadığını gördün. Ahlayıp vahlamaya hiç gerek yok! Senin gibi bunu yapan birçok kişi de aynı sonuca ulaştı. Elbette birinci idealimiz doğallık, ama özel bir gün için nasıl bir makyaj uygulamamız gerektiğini bilmemizde de yarar var.



Hiç yorum yok: