BEN KİMİM?

:) Ben Gökçe, keyifli blog sayfama hoşgeldiniz. Trendler, yenilikler, kozmetik, kişisel bakım, tüyolar, keyif alıp gülümseyebileceğiniz herşey blog sayfamda.. Keyifli ziyaretler...

26 Nisan 2013 Cuma

TIPKI BURÇLAR GİBİ SAÇ RENGİNİNDE ANLAMI VAR??

Saç renginizin ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi?Tıpkı burçlar gibi renklerin kişilik üzerinde garip etkileri var..

 Koyu Renkli Saçlar
Siyah ve kestane saçlılar hem yapı hem de yaradılış bakımından diğerlerinden çok farklıdırlar. Evlerini çok severler. Alıştıkları hayattan ayrılmak onlara çok zor gelir. Biraz sabırsız, tedbirli, düşünceli ve titiz olurlar. Enerjilerini özenle kullanmayı bilirler. Koyu renk saçlara sahip olanlar titiz ve dikkatli oldukları için ayrıntılı işlerde çok başarılı olurlar. Sanat kabiliyeti ve sanat sevgisi kuvvetlidir. Anlayışlı ve sadıktırlar.
Sarı Renk Saçlar
Sarışınlar genellikle kuvvetli, orijinal fikirli, her duruma ayak uyduran, hevesli, yaratıcı ve çeşit kabiliyetlere sahip kişilerdir. Değişikliği çok severler. Bir işte çabucak sıkılabilirler. Kendilerini ve enerjilerini idare edemedikleri zaman enerjilerini lüzumundan fazla sarf eder ve hemen yorulurlar. Genellikle sabırlı değillerdir. Heyecanı ve eğlenceyi severler

Kızıl Renkli Saçlar
Kızıl saçlılar sabırsız mizaçlarıyla bilinirler. Çok çabuk neşelenir ve çok çabuk üzülebilirler. Neşeleri oldukça coşkulu olur. Ama bir kere canları sıkılırsa kendilerini epey mutsuz hissederler. Ufak şeyleri kafalarına takabilirler, ama bu durum uzun sürmez. Neşeleri, uçarılıkları çabucak kendini gösterir. Kızıl saçlı olanlar meraklıdır. Herhangi bir konu üzerinde karar vermeleri zor olabilir. Şüpheci olabilirler. Gayet dost canlısı, sıcakkanlıdırlar.

DUDAK KUSURLARI NASIL KAPATILIR?

Çoğu kadın; dolgun, baştan çıkarıcı ve mükemmel dudaklara sahip olmak ister fakat herkesin doğuştan mükemmel dudaklara sahip olması pek de mümkün değil. Bir takım hilelere başvurarak dudaklarınızın hoş görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte size birkaç öneri;



Dudağınız sarkıksa
Dudaklarınızın sarkık görünümünü gizlemek için, dudak kalemiyle dudak çizgilerinize şekil verin. Bu şeklin dışında kalan bölümleri ten rengine uygun renkte bir fondötenle kapatın.
Ağzınız büyükse
Büyük ağızları daha küçük göstermek için dudak çerçevesini dudağın hemen içinden çizmek gerekiyor. Açık bir renkle çizilecek çerçevenin içinin, çerçeveden daha koyu renkte, ancak yine de açık bir tonda boyanması gerekiyor.

Kalın dudaklıysanız
Kalın dudaklıların parlak ve sert renklerden kaçınması gerekir. Dudakların içinden çizilen dudak çerçevesiyle rujun hemen hemen aynı renkte olmasına özen gösterilmeli.
Dudağınız inceyse
İnce dudakların daha dolgun görünmesi için dudak çerçevesinin, dudak çizgisinin dışından çekilmesi gerekir. İki yana kadar iyice uzanması gereken çerçeve açık bir tonda çizilmeli, dudağın iç kısmının ise daha koyu bir tonda boyanması gerekir.

Alt dudağınız dışa doğruysa
Alt dudağınız dışarı doğru taşkın ise, alt dudağınızı boyarken biraz küçültmeniz gerekecek. Bunun için ortasından başlayarak dudak çizgisinin biraz içinden dudakların birleştiği yere kadar boyayın. Normal olarak boyadığınızı üst dudağın daha dikkat çekici olmasını sağlayın.

Üst dudağınız dışa doğruysa
Üst dudağın ortasını belirten V şeklini, dudak çizgisinin biraz içinden çizerek doğal kıvrım vererek dudakların birleştiği yere kadar boyayın. Alt dudağın çizgilerini ise biraz taşırarak ruj sürün.


25 Nisan 2013 Perşembe

ALNINIZ MI AÇIK? GÖZLER Mİ UFAK? DUDAKLARDA SIKINTI MI VAR... İŞTE SİZE KUSUR KAPATAN MAKYAJ HİLELERİ

Makyaj yaparken renk ve ışık gölge oyunlarından yararlanarak çeşitli hilelere başvurulabilir. Yüzde beğenilmeyen bölgeler arka plana itilebilir, beğenilen bölgeler öne çıkarılabilir. Bu küçük hilelerin bazı  teknikleri vardır..

Kaşlar: Yüzümüzde kaşların önemli bir yeri vardır. Yüz ifademizi ve duruşunu belirler. Eğer gözler birbirine yakınsa kaşların arası açılarak orantılanabilir. Kaşlar birbirine uzaksa tam tersi yapılmalıdır.  Kaşların bittiği yer aşağı doğru olmamalıdır. Bir kaş kalemi kaş başlangıcından sonuna doğru göze paralel tutulur. Kaş ucundaki fazlalık tüyler alınır. Göz bebeklerinde birbirine yakınlık veya hafif şaşılık varsa kaşa göz bitiminden kavis verilir. Bu yöntem uygun renkli bir kaş kalemi ile de mümkündür.  Alın bölgesi uzun ise kalkık, köşeli kaşlardan uzak durulması gerekir, düze yakın kaşlar uygundur. Alın dar ise kalın kaşlardan uzak durmak gereklidir.

Fondöten: Fondöten makyajın başlangıcıdır. Temiz ve nemlendirilmiş bir cilde uygulanması gerekir. Aksi durumda cilt pul pul olabilir veya yağlı ise izler çıkabilir. Fondöten cilte iyice yayılarak uygulanmalıdır. Gıdı bölgesinde sarkma varsa veya sivri çeneler için ya da geniş alın bölgesine 1-2 ton koyu renkli fondöten sürülerek bu bölge dikkatlerden kaçırılabilir. Makyaj yardımıyla sivilceler ve izleri de gizlenebilir. Özel kapatıcılar alt kısımda uygulanır, üzerine fondöten sürülerek sivilceler kapatılmış olur. Ciltte kırmızı lekeler veya bölümler varsa yeşil ağırlıklı bir kapatıcı kullanılarak bu bölgeler kapatılır. Ağız kenarlarındaki çizgilere açık renk fondöten veya kapatıcı uygulanırsa yüz daha canlı görünür. Yorgun yüz ifadesini silmek için yüze uygulanan tüm işlemler yukarı doğru yapılırsa kişi bu ifadeden kurtarılmış olur.

Göz altı torbaları: Göz altı torbası sorunu olan kişilere kesinlikle açık tonlarla kapatılmaya çalışılmamalıdır. Makyajda, açık renkler yükseltir, koyu renkler daraltır. Koyu tonlarla bir kapatıcı uygulanmalıdır. Böylece torbalar arka plana itilir. Morluk sorunu varsa aydınlık tonlar uygulanır ancak beyaz olmamalıdır. İçinde sarılık olan bir aydınlatıcı uygulanmalıdır. Fondöten ve aydınlatıcı karıştırılarak da göz altına uygulanabilir. Daha doğal tonlar ve görünüm elde edilmiş olur.

Allık: Canlı ve taze bir yüz için allık önemlidir. Dolgun elmacık kemikleri olan kişiler daha koyu renkli allık kullanırsa elmacık kemiklerini geri plana iterek istemediği görüntüden kurtulmuş olurlar. Zayıf ve kemikli yüzü olan ve elmacık kemiklerini öne çıkarmak isteyen kişiler yanakların ön kısmına koyu renk allık sürülür ve elmacık kemiklerine doğru bu renk açılarak devam ederse yüz daha dolgun görünür.


Göz Makyajı: Gözleri iri göstermek istiyorsak gözlerin üst ve alt kısmını koyu tonlarda renkler ullanılırsa gözler büyük görünür. Ayrıca iç kısmına beyaz renkli kalem çekilebilir ancak beyaz bakışları çok öne çıkarır. Göz içlerine biraz parlak, ışıltılı tonlarda, yeşil, mavi ve sedefli renklerde kalemler çekilebilir. Kirpik diplerine alt bölümlere gölge yapılırsa gözler olduğundan daha iri görünür. Gözler çok küçükse asla göz içine koyu eya renkli kalem çekilmemelidir. Birbirine yakın ve yuvarlak gözler için göz köşeleri açık bırakılır ve gözler daha açık gösterilir. Eyeliner da küçük gözlerde kullanılır. Gözler çok küçükse eyelinerı yarıdan başlatmak ve yukarı doğru çekmek gerekir. Normal bir gözde gözün altında ve üstünde koyu renkler kullanılsa da göz küçülmez öne çıkar.

Kaşla göz arasında uzaklık birbirine yakınsa farda aydınlık, açık ve mat renkler seçilir ve koyu renkli kalemler göz üstüne çekilmez. Göz altına kalem çekilerek dikkatler bu bölgeden uzaklaştırılır. Kaşla göz arasındaki mesafe geniş ise pek çok renk ve kalem kullanılabilir. Gözler aşağı doğru düşükse kirpiklerin son kısımları daha fazla rimellenmelidir ve kalem dışa ve yukarı doğru çekilmelidir. Göz rengini ortaya çıkarmak için ise göz renginin zıt renklerini kullanmak gerekir.

Dudak Makyajı: Dudakları daha kalın göstermek için kesinlikle kalem çekilmemelidir. Ruju parlak ve açık tonlarda seçmek gerekir. Kalem hattı çelmeden dudaklar doğal ve geniş bırakılmalıdır. Pırıltılı ve açık tonlarda rujlar kullanılırsa daha dolgun görünen dudaklar elde edilir. Dudağın orta kısmına biraz daha parlak renkler sürersek daha dolgun görüntü sağlarız.
 

KADIN OLMAK...ORİFLAME İLE GÜZELDİR..


GÖZ ŞEKLİNİZE GÖRE MAKYAJ HİLELERİ..


Yakın Gözler için Makyaj Önerileri

Birbirine yakın gözleriniz varsa ve nasıl makyaj yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size makyaj önerileri 
YAKIN GÖZ

Yakın Gözler için gözlerden çok gözün kuyruk kısmının dikkat çekmesi gerekmektedir. Yakın Göz Makyajı için kaşlar kontrol edilerek birbirinden uzaklaştırılmalıdır. 

1- Yakın Göz Makyajı: Astar far tüm göz kapağına uygulanır, göz iç ucundan ortaya dek açık renk, ortadan dış kısma dek koyu renk boyanır. Sınırları yok etmek için iki renk birbirine yedirilir. 

2- Kalem ve eyeliner gözün iç ucundan değil, biraz daha geriden başlanarak sürülür.Gözün dış ucundan dışarı ve yukarı doğru taşırılır. 


KÜÇÜK GÖZ
Küçük Gözlüler İçin Makyaj Önerileri
küçük gözler için makyaj küçük gözlüler için makyaj gözlüler nasıl yapmalı çekik nasıl yapmalı gözler teknikleri
Her göz tipi için ayrı makyaj tekniği uygulanmalıdır...Küçük gözlere sahip olanlarında yapması gereken makyaj tekniği

Küçük gözler yüzdeki orantıyı bozabileceği için amaç bu küçük gözleri doğru kalem ve far uygulamaları yaparak daha belirgin, iri hale getirmektir. 

1- Küçük Göz Makyajı: Göz kapağına açık renkli astar far sürülür ve orta koyulukta mat bir far kullanılarak gölge yapılır. 

2- Far göz kuyruğu üstünde yoğunlaşmalıdır. 

3- Kirpik üzeri ve kaş altları açık renkli far kullanılarak aydınlık bırakılmalıdır. 

4- Beyaz renkli kalem göz içine sürülür. 

5- Küçük Göz Makyajı: Alt ve üst kirpikler yoğun bir şekilde boyanır. 
DÜŞÜK GÖZ


Düşük Gözler İçin Makyaj Önerileri

Düşük gözler düşük göz kapağı makyajı göz kapağına makyaj gözler için makyaj

Düşük Gözleriniz için nasıl makyaj yapmanız gerektiğine dair öneriler 

üşük Gözler, kişinin daha yaşlı ve üzgün görünmesine neden olur. Çünkü düşük göz kapakları gözün renkli kısmını örter.. Düşük Gözler için göz kapaklarını daha belirsiz hale getirip, gözü ön plana çıkarıcı işlem yapılmalıdır. 

1- Düşük Göz Makyajı: Mat ve koyu renk astar far uygulanır. 

2- Orta koyulukta mat bir gölge farla göz pınarından, kaşın orta bölümüne doğru çıkarılır. 

3- Far kirpik üstlerinde iyice açılır ve yukarı çıktıkça koyulaşır. 

4- Genellikle kalem uygulanmaz ya da çok ince uygulanır. 

5- Altta göz ucundan yukarı doğru hafif gölge yapılır. 

6- Düşük Göz Makyajı: Sadece üst kirpikler boyanır.
YUVARLAK GÖZ


Yuvarlak Gözler İçin Makyaj Önerileri

gözleri çekik göstermek için

Gözlerinizi daha çekik yapmak için bazı makyaj hilelerine ihtiyacınız var


Yuvarlak gözler, yüze şaşkın bir ifade verir. Yuvarlak Göz Makyajı için, gölgelendirme gözün dış kısmında yapılarak, yüze şaşkın bir ifade veren yuvarlak göz yapısı olabildiğince badem göze yaklaştırılır. 

1- Yuvarlak Göz Makyajı: Göz kapağına astar far sürülür. 

2- Göz çukuru kısmına koyu renk far uygulanır, dışa doğru kaşa paralel uzatılır ve kaş yayına doğru renk olarak arttırılır. 

3- Göz kapağı kıvrımı belirginleştirilir. 

4- Alt ve üst kirpik diplerine çizilen çizgiler, kuyruk kısmında dışa doğru uzatılmalıdır. 

5- Alt ve üst kirpikler dış, uç noktalarda belirginleştirilir. 

Gözlerinizi Daha İri Gösterecek Makyaj Hileleri

# Kirpiklerinizi maskara sürmeden önce kirpik kıvırıcı ile kıvırın.

# Pek çoğumuz gözümüzün altındaki kirpiklere rimel sürmeyiz. Oysa alt kirpiklere sürülen rimel gözleri daha iri gösterir. Bu işlemi kolayca yapabilmek için fırçanızı yatay konumda tutun ve ileri geri hareketlerle maskarayı sürün.

# Takma kirpikler eğer uzman birisi tarafından uygulanırsa hem doğal bir görünüm kazanır, hem de gözlerinizi daha büyük gösterir.

# Göz içine çekilen beyaz kalem gözleri daha çok ortaya çıkartır.

# Kaşlarınızı düzgünce aldırıp, seyrek yerleri kalemle doldurursanız gözlerinize olan etkisi inanılmaz olacaktır.

24 Nisan 2013 Çarşamba

YAZ GELİYOR..SAÇLARINIZI PARLATIN..

Oriflame Şampuanınızı saçlarınızın cinsine göre seçmeye dikkat edin. Özel parlaklık veren formülleri tercih edebelirsiniz. Şampuanlama sonunda soğuk suyla uzun uzun durulayın. Duruladığınız suya bir parça da sirke ilave edin ya da bu işlem için özel olarak satılan durulama sirkelerinden uygulayın.




3 dakika
Nemlendirin
Şampuan yaptıktan sonra saçlarınızı derinlemesine besleyecek nemlendirici bir Oriflame balsam uygulamanız gerekli. Ürünü saçlarınızın kökünden uçlara kadar parmaklarınızın ucuyla masaj yaparak yaymanızı sizi istediğiniz parlaklığa bir adım daha yaklaştıracaktır.

4 dakika
Sıcak ve soğuk kurutma
Yıkamadan sonra fırçayla kıvırmaya çalıştığınız uzun saçlarınızı önce sıcak fönle kurutun. Bir sonraki aşamada ise buklelerinizi ters yöne kıvırarak bir yandan da soğuk fön tutun. Bu değişimli sıcak-soğuk hava akımı, farklı renkteki saç tutamlarınızın hem şekillerini korumalarını hem de biraz daha parlamalarını sağlar.
2 dakika
İyice fırçalayın
Gün içinde maruz kaldığı toz, hava kirliliği gibi etkenlerin izlerinden kurtulmanın en iyi yolu yatmadan önce saçlarımızı fırçalamak. Her zaman önce uçlardan başlayın, sonra yavaşça karışmış bölgelere doğru ilerleyin. Sert davranırsanız saçlarınızın dokusu kırılıp, zarar görür. Bu da ışıl ışıl parlamalarını engeller.

Doğru boya ile ışıldar!
Saçlarınızın her noktasının ışıl ışıl parlamasını mı istiyorsunuz? O zaman parlaklığı garanti olan, farklı renklerin birleşiminden oluşan pigmentler içeren boyalara başvurun! Kendi ten renginize en yakın olan geçici ya da yarı geçici bir rengi seçin. Ürünü talimatlarına göre uygulayın, 3 ya da 4 dakika saçınızda bırakın. Ancak bu sihirli değneği gereğinden fazla kullanmamaya dikkat edin. Çünkü yapay pigmentler mutlaka saç dokusuna zarar verecektir.

DOĞRU AKSESUAR SEÇİMİ....

 Aksesuar seçiminin güzel ve şık görünmenin en önemli unsurlarından biri olduğunu söyleyen güzellik ve modauzmanları, doğru aksesuar seçimi sayesinde en sade kıyafetlerle bile baştan çıkarıcı görünmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

Kıyafeti tamamlayan en önemli unsur tabi ki aksesuar. Ancak doğru yerde ve doğru kıyafetlerde kullanılırsa! Örneğin güzel olmadığını düşündüğünüz ellerinize gösterişli yüzükler takmayın. Çünkü aksesuarlar kullanıldıkları yeri daha çok ön plana çıkarırlar.
Boynunuzun ince ve zarif olduğunu düşünüyorsanız, şık kolyelerle kıyafetlerinizi tamamlamayı tercih edebilirsiniz. Gösterişli ve iri aksesuarlarınızı kesinlikle sade kıyafetlerinizle kullanın. Aksi halde görünümünüzde daha çok karmaşa yaratabilirsiniz.

Renk seçimi

Siyah bir elbiseyle zümrüt ya da pırlanta aksesuar kullanabilirsiniz. Borda, bej veya koyu gri elbiseyle yakut takılar kullanmanız daha yerinde olur. Koyu kahve kıyafetlerinizle de elmas bir mücevheri tercih edebilirsiniz.

Bunları asla yapmayın!

- Bu yıl çok moda olan iri küpeleri küçük bir yüz yapısına sahipseniz kullanmayın.
- Boynunuz kalınsa gösterişli gerdanlıklar takmayın.
- Gösterişli kolye ve küpeyi bir arada kullanmak yerine, küpe ve bileziği bir arada kullanmayı tercih edin.
- Gece kıyafeti ile kullanacağınız saat de mutlaka abiye olmalı, eğer böyle bir saatiniz yoksa hiç kullanmayın.
- Boynunuz kısaysa, tasmalardan ve hacimli boyun zincirlerinden vazgeçin. Çünkü bunlar boynun daha kısa görülmesinden başka bir işe yaramazlar.
- İş kıyafetinizle abartısız ve zarif takılar kullanın.

Aksesuar seçme ipuçları

- Vücudunuzun üst kısmı dolgunsa, yarı uzun veya kısa zincirler kullanmanız uygun olur. Zira bunlar bakışları yüze yönlendirir.
- Uzun boyluysanız her türlü zinciri rahatlıkla takabilirsiniz. Ancak, vücut hacminizle takılarınızın büyüklüğü uyumlu olmalıdır.
Ve bakın daha neler neler var okumanız gereken:
- İri yapılıysanız ince zincirlerle ufak takılardan vazgeçmelisiniz. Bunlar vücudunuzda kaybolmuş gibi duracaktır.
- Köprücük kemiğiniz dışa doğruysa, bol takılarla bunu gizleyebilirsiniz.

Yüzükler nasıl seçilmeli?

- En önemli aksesuarlardan biri olan yüzüklerin elinizin şekline uygun olmasına özen göstermelisiniz.
- Güçlü ellere sahipseniz orta boylu yüzükler kullanmalısınız.
- Parmaklarınız kısaysa, takacağınız yüzüğün taşının uzunlamasına ve çok göze batmayan bir renkte olmasına özen göstermelisiniz. Böylece eliniz daha uzun görünebilir.
- Parmaklarınız inceyse ebatları büyük, dekoratif dizaynlı yüzükleri tercih etmelisiniz.

Küpeler nasıl seçilmeli?

- Yüzünüzle doğrudan bağlantılı bir aksesuar olan küpe seçimine de dikkat etmelisiniz.
- Eğer zarif bir yüzünüz varsa seçeceğiniz küpe de en az sizin kadar zarif olmalıdır.
- Yuvarlak bir yüz yapısına sahipseniz sizin için en uygun olan küçük küpelerdir. Ancak her yuvarlak hatlı yüz, kulak takısını kaldırmayabilir. Bunun için deneme yanılma yöntemini uygulayabilirsiniz.
- Yüzünüz inceyse uzun, sarkık takılardan kaçınmalısınız. Çünkü bunlar yüzünüzün daha da uzun görünmesine neden olur.




DİYET YAPMADAN ZAYIFLAMA İPUÇLARI


 Diyet yaparken zararlı sayılan gıdaları hiç tüketmemek, sonunda farklı bir şekilde geri teper. Yasaklı lezzetleri daha da fazla istemeye başlarsınız. Bu nedenle diyet yaparken kendinizi kontrollü bir şekilde ödüllendirmeniz ve çeşitleri değil, miktarı sınırlamanız gerekir.
 

Mesela dondurmayı ele alalım. Dondurma satın alırken, porsiyondaki kalori miktarına mutlaka bakın. Tükettiğiniz besin düşük kalorili olsun ama tadı hiç de dondurmaya benzemeyen, sıfır yağlı veya şekersiz bir şey olmasın.

Hiç değil, az!

Burada önemli olan bir kerede ne kadar yediğinizdir. Her seferinde sadece yarım bardak yeter. Bu kurala bağlı kaldığınız sürece, buzdolabınızda dondurma bulundurmanızda hiçbir sakınca yoktur. Ancak sınırı aştığınızı fark ederseniz, bir süre dondurma satın almayın. Evde bulunanları da bitirmeleri için çocuklara verin.
Çikolatada da aynı kuralları uygulayın. Daha kontrollü ve sağlıklı olması için, çikolata kaplı fındık veya bademli türleri deneyin. Günlük çikolata tüketiminizi 4-5 adetle sınırlayın. Bu arada her gün birkaç siyah çikolatanın kanı sulandırma özelliğiyle kalp damar hastalıklarına iyi geldiğini de hatırlatayım.

Yasak koymayın!

Çocukların beslenmesi de hiç farklı değildir. Onlara sevdikleri bir şeyi yemeyi yasaklarsanız, dışarıda bir yerde onu bulur ve fazlasıyla yerler. Onlara hiçbir besin için yasak koymayın ama her şeyi de evde hazır bulundurmayın. Seçimler farklı yapılabilir. Mesela kolalı içecekler, şeker ve cips almayın.
Arada sırada dışarıdaki yemeklerde veya çocuğunuz arkadaşlarıyla birlikteyken, onun ne yiyeceğine kendisinin karar vermesine izin verin. Onlar için zararlı olduğunu düşündüğünüz yiyecekleri kendi harçlıklarıyla almalarını isteyin. Unutmayın ki, küçük yaşlarda edinilen sağlıklı beslenme alışkanlıkları çok daha kalıcı olur.
Birçok hastam açık büfelerde, gittikleri davetlerde ve Ramazan- da çok zorlandıklarını, kilo aldıklarını söyler. Bu durumlarda şöyle bir taktik kullanabilirsiniz. Yemek sırasına girerek her şeyden sırayla almak yerine, önce bir servis edilenleri gözlemleyin. Bu şekilde hem canınızın en çok istediklerini alırsınız, hem de diyet kurallarınıza uyabilirsiniz.

Zevk alın!

Mesela tabağınıza öncelikle bolca salata koyun. Böylece diğer çeşitlere daha az yer kalacaktır. Tatlılara gelince; yemeye eğer size sunulanlar arasında meyve varsa önce meyveyle başlayın.
Tatlı ihtiyacınızı böylece törpüledikten sonra, eğer hala canınız istiyorsa diğer tatlılardan alın. Her gün kalori saymayın veya yediklerinizin listesini yapmayın. Yediklerinizden zevk almalısınız.
İyi yemek yaşamın önde gelen tatlarından biridir. Sevdiğiniz her şeyden yiyin ama nefsinizi tatmin edecek miktarda olsun. Buna rağmen kilo almaya başlarsanız porsiyonlarınızı küçültün. Diyet kavramınız kısıtlama olsun, yasaklama değil!


Evde Kedi Beslemek Günah mı? İslam’ın Kedilere Bakışı Nedir?


Kedi pis değildir. Gezdiği yerlerde namaz kılınır.
Sahabeden bir hanım anlatır:
Abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içince dayım Ebu Katade biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim hayretle baktığımı görünce, dedi ki:
Niye hayret ettin? Resulullah efendimiz buyurdu ki:
Kedi necis değildir. Etrafınızda çok dolaşan [sevimli ] bir hayvandır.



 Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Kedisi Müezza:)
Kedilere İslam dininde de büyük önem verilmiştir. Ancak bir kedi vardır ki, tüm İslam âlemindeki kedilerin kaderini değiştirmiştir. Belki de değiştirmesi görevi yüklenmiştir. O’nun adı Muezza’dır. Çünkü o, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kedisidir. Muezza, birden fazla kedisi olduğuna inanılan Peygamberimizin en sevdiği, karamel rengi bir habeş kedisidir.
Bir gün Muezza, Peygamberimizin tam da giysisinin yenine kıvrılıp uyur. Peygamberimiz namaza çağrılınca, kediyi rahatsız etmektense giysisinin yenini keser. Döndüğünde Muezza, sahibinin önünde eğilir; bunun karşılığında da üç kere sırtı okşanır. Rivayete göre kedilerin sırt üstü düşmemesinin sırrı, Muezza’nın sırtına yüce peygamberimiz ellerinin değmesidir.
Pek muhtemel bir sokak kedisi olduğu tahmin edilen Muezza’nın “Mekke’nin kavurucu sokaklarından Hz. Muhammed’in ilgisi ile kurtulmuş” olduğu rivayet edilir. Kendisi de sıkı bir kedi dostu olan ve hadisleri aktaran Abu Hurayra, (Anlamı: Kedi babasıdır) Hz. Muhammed’in, kedilerin ticari alım satımını da yasaklattığını söyler.


Yine onun vasıtasıyla aktarılan bazı hadislerde “Kedisine eziyet eden bir kadının cehennemde çektiklerinden” bahsedilir. Mesaj oldukça açıktır! Kedilere iyi muamele şarttır! Bir başka efsane önerme ise “Bir kediyi öldürürsen yedi cami yaptırman gerekir” yaptırımıdır.
Günümüzde genelde İslam ülkelerinde “Muezza” marka kedi mamaları raflarda yerini almıştır. Muezza hakkında Prophet’s Cat (Peygamberin Kedisi) isimli yayınlanmış bir de kitap yayınlanmıştır. Ama ne acıdır ki Muezza gibi nice kedilere nasıl muamele edileceği, maalesef Müslümanların kalbindeki raflarda yerleşmesi gerektiği yeri bulamamıştır.

23 Nisan 2013 Salı

KALÇALARI ERİTMEK İÇİN DİYET TAVSİYESİ..

Kalçalarınızın genişliğinden şikâyet edenler için 6 haftalık özel karışımlı müsli diyeti tavsiyesinde bulunan uzmanlar, bu diyet sayesinde kalça ve basen bölgelerindeki fazla yağlardan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyor



Ünlülerin denediği bu diyetle sadece vitrinden izlemekle yetindiğiniz dar pantolonları bile üzerinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. İşte pek çok kadının başlıca derdi olan kalça problemini ortadan kaldıran mucize formül…
Hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu vücudun alt tarafında toplanan yağlardan kurtulmak için çok özel bir diyete ihtiyaç var.
Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu.
Diyetin birinci dereceden etkilediği bölüm kalça ve basen ardından da bacaklar geliyor. Özellikle binici pantolonu olarak adlandırılan kalça ve diz kapağı bölgesinde fazla kilo problemi olan kişiler tam 6 hafta içinde etkili çözüme kavuşabiliyorlar.

Müslinin hazırlanışı

Hazırlayacağınız müslinin tadı oldukça leziz. İçeriğinde badem ve kurutulmuş meyveler ve tahıllar kadar pek çok vücudunuza faydalı gıdalar bulunuyor. Ancak hepsi bir araya getirildiğinde kalça bölgenizdeki yağları hızla eritip, sizi forma sokuyor. Hazırlanışına gelince…
Malzemeler
- 2 fincan yulaf tanesi,:
- 2 fincan kırılmış fındık,
- 1 fincan buğday,
- 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm,
- 1 fincan ayçiçek tohumu,
- 1 fincan badem,
- 1 fincan ince kıyılmış kuru kayısı
Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırıp, blenderdan geçirin. Hazırladığınız karışımı tam 12 porsiyon olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her porsiyonda karışımı bir bardak diyet soğuk süt ilave ederek tüketeceksiniz. Tabii üzerine yarım dilim muz da ekleyebilirsiniz.

Günlük menü

Kahvaltı: Bir porsiyon hazırladığınız müsli, bir fincan süt ve dilimlenmiş yarım dilim muz.
Saat 11.00: Bir adet elma.
Öğle: Bir porsiyon müsli ve yarım muz.
Öğleden sonra: Bir avuç kuru üzüm.
Ana öğün: Meyveyle birlikte temel gıdalar.
Yatmadan önce: Bir portakal.
Meyveler: Elma, kayısı, iki kurutulmuş erik, bir mango.

Ana öğünler

Pazartesi: Bir parça tavuk kanat ya da göğüs ızgara, yeşil salata ve bir meyve.
Salı: İki yumurtalı omlet, domates ve rendelenmiş havuçla tüketilecek.
Çarşamba: Bir çay fincanı büyüklüğünde yer tutan spagetti. Bir meyve.
Perşembe: İnce dilimlenmiş bir tavuk göğsü. Haşlanmış havuçla servis yapılacak. Dilerseniz yanına haşlanmış brokoli de alabilirsiniz. Bir meyve.
Cuma: Ton balıklı yeşil salata. Bir adet katı pişmiş yumurta. Bir meyve.
Cumartesi: Bir parça hindi göğsü, mısırla karışık yeşil salata. Bir meyve.
Pazar: 3 dilim rosto edilmiş biftek, havuçlu brokoli salatası ve iki adet haşlanmış patates. Bir meyve.




YÜZÜNÜZ İDEAL ORANLARA UYUYOR MU? HADİ HESAPLAYALIM


Şimdilerde en çok ‘‘kusursuz güzellik’’ konuşuluyor. Televizyonlarda bol bol, ‘‘kim daha güzel’’ sorusu soruluyor. Herkes mükemmel güzelliği arıyor. Peki, nedir ‘‘güzel?’’ Zevkler ve renkler, neden bu kadar farklılık gösteriyor?





Yeni milenyumla birlikte artık güzellik kriterleri değişti. Sadece sürmeli gözlere, yay gibi kaşlara, elma yanaklara ‘‘güzel’’ denilmiyor. Kusursuz güzellikte birinci ve en önemli kıstas ‘‘yüzde orantı’’. Bunu biz değil, uzmanlar söylüyor. İşte, yeni ideal yüz tanımı ve  doğru makyajla maksimum güzelliği yakalama sırları...

Orantılı yüz nedir?

* Alında saç dibinden çeneye kadar olan uzunluk 18 cm,
* İki kulak arası genişlik 16 cm,
* Saç çizgisinden kaş hizasına kadar olan kısım 6 cm,
* Kaştan burna kadar olan kısım 6 cm,
* Burundan çeneye kadar olan kısım 6 cm,
* Yüzün enlemesine genişliği ise, her bir kulaktan burna kadar olan kısımları 8'er cm olmalı.
Bu ölçülere uygun yüzler ideal olarak nitelendiriliyor. (Ölçümleri, aynaya 25 cm'lik bir mesafede, şeffaf cetvel yardımıyla yapabilirsin.)
Çözümler
Ölçtün, biçtin ve yüzünün ideal ölçülerde olmadığını gördün. Ahlayıp vahlamaya hiç gerek yok! Senin gibi bunu yapan birçok kişi de aynı sonuca ulaştı. Elbette birinci idealimiz doğallık, ama özel bir gün için nasıl bir makyaj uygulamamız gerektiğini bilmemizde de yarar var.



22 Nisan 2013 Pazartesi

YANLIŞ BİLGİLER KİLO VERMEYE ENGEL OLUYOR...

Kilo vermek için gece – gündüz çabalayıp başarısız olmanın en büyük nedeninin çevreden edinilen ve doğruluğu sorgulanmadan uygulanan zayıflama, diyet ve kilo verme üzerine yanlış bilgiler olduğu belirtiliyor.

Zayıflamayla ilgili hatalı bilgiler çok fazla

1500 kişi üzerinde yapılan araştırma, toplumda diyet efsanelerine inancın son derece yüksek, kilo verme ve sağlıklı beslenme ile ilgili hatalı bilgilerin de yaygın olduğunu ortaya koydu. Çalışmanın çarpıcı sonuçlarından biri de şişmanlık düzeyinin artmasıyla efsanelere olan inanç ve uygulamaların da artması.

Kilo verme üzerine doğru bildiğimiz yanlışlar

Beslenme-kilo alma ve verme söz konusu olduğunda herkes bir başkasından duyduğu asılsız bir bilgiyi paylaşmaya başlayınca aslında ilgisi olmayan bir meyve muhteşem zayıflatıcı olarak adlandırılırken, bir başka besin kilo aldırdığı gerekçesi ile tamamen sofralardan çıkarılabildiğini belirten yazıda dikkat çeken başlıklar:

Yanlış 1: Gece yemek kilo aldırır

Gece geç saatlerde yemek yemenin kilo aldırdığına dair hiç bir kanıt yoktur. Bilinen tek şey gece saatlerinde genellikle yüksek kalorili besinlerin tercih edildiği ve bunların kilo almaya neden olabileceğidir.

Yanlış 2: Bazı şekerler iyi, bazıları kötüdür

Sofra şekeri, bal ya da fruktozlu mısır şurubu, hepsinde bir sürü kalori vardır. Vücut, tüm şekerlere aynı tepkiyi gösterir. Sağlıklı olduğunu düşünerek tek bir şekere bağlanmak değil tüm çeşitlerden az miktarda tüketmek daha doğrudur.

Yanlış 3: Hiç yağ tüketilmemelidir

Vücudun gelişimini sürdürmek için protein ve karbonhidrata olduğu gibi yağa da ihtiyacı vardır. Yağ kesinlikle tüketilmelidir. Yağ hücrelerde işlenerek bize enerji verir. Burada bilinmesi gereken trans yağların alınmaması, hayvansal yağların az miktarda ve sağlıklı bitkisel yağların daha çok tüketilmesi gerektiğidir.

Yanlış 4: Deniz tuzuna geçiş tüm sorunları halleder

Deniz tuzu da diğer tuzlar gibi sodyum içerir. Normal tuzun hangi zararı varsa deniz tuzunun da aynı zararı vardır.

Yanlış 5: Çok su içmek zayıflatır

Su hayati önem taşıyan bir maddedir. İçme suyu bizi yüksek kalorili içecekler ve yiyeceklerden uzak tutabiliyorsa zayıflamaya yardım edebilir. Ancak başka hiçbir şeyi değiştirmeden sadece daha fazla su içmek kilo vermeye neden olmaz.

Yanlış bilgileri anlamak için iki  ipucu

Beslenme ve diyet efsanelerinin gerçekliğinde en önemli iki ipucu vardır. Birincisi bir besin gerçek olamayacak kadar iyiyse aslında o kadar iyi değildir. İkincisi ise bu bilgiyi kimin söylediğidir. Kilo alma ve verme konusunda bu iki ipucunu izleyerek duyduğunuz şeyleri değerlendirmeniz mümkün olacaktır.